Vodja Nemčije Julian Nagelsmann pred dvobojem za Euro 2024 pohvalil "neizkušenega" Lamineja Yamala

Vodja Nemčije Julian Nagelsmann pred dvobojem za Euro 2024 pohvalil "neizkušenega" Lamineja Yamala

Petkov četrtfinalni obračun Euro 2024 med Španijo in Nemčijo obeta fantastičen spektakel. Eden od odločilnih dvobojev v Stuttgartu naj bi bil boj Lamineja Yamala z Davidom Raumom/Maximilianom Mittelstaedtom. Krilni igralec Barcelone je do zdaj na turnirju nasprotnikom povzročal veliko težav, in če se bo to nadaljevalo tudi proti Nemcem, ima La Roja veliko možnosti za napredovanje.

Nemški selektor Julian Nagelsmann bo vedel, kako pomembno je, da njegova ekipa zapre Lamineja Yamala. O 16-letni senzaciji je spregovoril na Tanie Koszulki piłkarskie Anglia Euro 2024 četrtkovi novinarski konferenci (via Marca) in priznal, da obstaja možnost izkoriščanja neizkušenosti španskega zvezdnika.

"Ima velik talent. Mislim, da pri njegovih letih ni veliko tako dobrih. Je zelo dobro obkrožen. Igralca lahko premaga v obe smeri - odličen je, zelo zabavno ga je gledati. Res pa je tudi, da mu primanjkuje izkušenj, kar pa ne pomeni, da mu bomo redno dajali priložnosti. Personalizacja Koszulki piłkarskie Bellingham Soočenje z njim je dober preizkus za naše igralce."

Pričakovati je, da bosta največjo grožnjo Španiji predstavljala Lamine Yamal in njegov soigralec Nico Williams. Vendar je Nagelsmann odločen, da se ne bo osredotočil le na dinamični krilni dvojec La Roja.

"Ne osredotočam se izključno na njihova krila. Koszulki piłkarskie Szwajcaria Euro 2024 Španija ima veliko kvalitet, ne samo krilnih igralcev. So kompleksna ekipa, ki jo je treba braniti.

"Potrebujemo žogo, to je gotovo. Vedno je lažje igrati proti ekipi, ki želi imeti žogo, če jo imaš sam."

Nobenega dvoma ni, da sta bili Španija in Nemčija do zdaj najboljši ekipi na Euru 2024, zmagovalec četrtfinalnega spopada pa bi imel veliko možnosti za osvojitev četrtega naslova na tem tekmovanju. Če bo Lamine Yamal v najboljši formi, ima La Roja zagotovo Tanie strój piłkarski veliko možnosti za napredovanje.

Comments